eur:
386.76
usd:
357.14
bux:
67957.08
2024. május 23. csütörtök Dezső

Forrásokat tart vissza az egészségbiztosító

Nem fizeti ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár azoknak a pácienseknek az ellátását, akiknél a szakrendelők betegmegfigyelést vagy -őrzést is elszámoltak. A gyanú szerint ugyanis erre a legtöbb esetben nem volt szükség, ezért vizsgálatot rendeltek el.

A Magyar Nemzet írása szerin a járóbeteg-ellátók vezetői tiltakoznak és visszautasítják, hogy a kollektív bűnösség elve alapján mindannyiukat csalónak kiáltják ki. A lapnak az egyik érintett úgy nyilatkozott: ez azt jelenti, hogy ha valakinél például a kellemetlen, végbélnyíláson át végzett endoszkópos vizsgálatra van szükség, s utána az illetőt rövid ideig megfigyelésre a rendelőben tartják, akkor nemcsak a megfigyelésre, de az endoszkópos vizsgálatra jutó finanszírozást sem kapják meg.

A Népszabadság arról ír, hogy a Magyar Gárda Egyesület és a Mozgalom feloszlatásáról hozott jogerős ítélet végrehajthatóságának főpróbája lesz július 4-én több helyütt. A Budaházy György Baráti Köre és a Hatvannégy Vármegye - a Magyar Gárda felhívására - demonstrációt hirdetett a budapesti Szabadság térre, több vidéki helyszínen pedig a gárda tagtoborzót tart. A tüntetés célja - ahogyan azt megfogalmazták - hogy a résztvevők tiltakozzanak az egyesület "koncepciós, politikai nyomásra történt betiltása ellen". A BRFK a bejelentést nem vette tudomásul, ami azt jelenti: a demonstrációt feloszlatják. Budapest rendőrfőkapitánya ráadásul szombatra a város egész területén fokozott ellenőrzést rendelt el, hogy megakadályozzák a közbiztonságot veszélyeztető cselekményeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Mutatunk egy befektetést, ami nagyobbat robbanhat az aranynál

Mutatunk egy befektetést, ami nagyobbat robbanhat az aranynál

Egyre súlyosabb geopolitikai feszültségek vesznek minket körül, ráadásul az infláció is a vártnál alacsonyabb tempóban csökken: egy ilyen környezetben nem csoda, hogy előtérbe kerültek a menekülőeszközök a befektetéseknél, az arany azonban új történelmi csúcson van már. A csúcsról csúcsra járó nemesfém grafikonjára ránézve könnyen úgy érezheti a puskaport eddig szárazon tartó befektető, hogy erről a vonatról most lemaradt. Van azonban egy jó hírünk: akad itt egy másik menekülőeszköz, amire ugyanúgy (ha nem még jobban) hatnak a geopolitikai és a makrogazdasági tényezők, mint az aranyra, ráadásul a történelmi csúcs is nagyon messze van még.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×