eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Apadnak a folyóink

Jelenleg 764 kilométer hosszan van árvízvédelmi készültség a magyarországi folyószakaszokon. A Lajta kivételével már mindenütt apadnak a folyók.

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság védelemvezető-helyettese azt mondta: első fokúra mérséklik az árvízvédelmi készültséget a Rába Sárvár és Győr közötti szakaszán.

Szilbekné Molnár Katalin elmondta: a Duna Nagybajcsnál egy métert apadt és további félméteres csökkenésre számítanak. A szombat reggeli előrejelzés szerint 490-510 centiméteres vízszinttel számolnak.

A Duna szigetközi szakaszán, valamint Komáromnál és Esztergomnál első fokú készültség van érvényben. Szintén első fokú a készültség a Mosoni-Dunán Győr térségében.

A Lajtán továbbra is harmadfokú a készültség. Mosonmagyaróvárnál 260 centiméteres vízállást mértek.

Budapestnél az esti órákban 682 centiméter volt a vízállás. A szakemberek szerint legkorábban vasárnap vagy hétfőn nyithatják meg a rakpartokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×