eur:
400.94
usd:
367.59
bux:
74428.1
2024. október 15. kedd Teréz

Mesterházy: Nem lesz előrehozott választás a költségvetés elfogadása után

Az MSZP nem kezdeményezi az előrehozott választásokat a jövő évi költségvetés novemberre tervezett parlamenti zárószavazása után, a frakció kitart Bajnai Gordon mellett 2010 tavaszáig - mondta az InfoRádiónak a párt országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője. Mesterházy Attila szerint tisztújítást is csak a büdzsé elfogadása után szabad tartani.

Eddig is számos fiatal dolgozott meghatározó és fontos politikai tisztségben az MSZP-ben - mondta a szocialista párt parlamenti frakcióvezetője az InfoRádiónak reagálva az MSZP-ben a fiatal és az idősebb politikusok között kialakult törésvonalra. Hozzátette: a generációs együttműködésben hisz.

Több alternatíva kerül a július 4-ei kongresszus elé - hangoztatta Mesterházy Attila, aki azonban úgy véli: most sokkal jelentősebb kérdés, hogy mi lesz az az új politikai tartalom, amiben meg tudnak majd állapodni. Ezt a kvázi választási programot kell egy újabb kongresszuson elfogadtatni ősszel, a költségvetés megszavazása után.

A politikus nem ért azzal egyet, hogy a költségvetés elfogadása után előrehozott választásokat kell tartani. Az MSZP kitart álláspontja mellett, miszerint a kormányzást 2010 tavaszáig kell folytatni, vagyis a kormánynak ki kell töltenie ezt a válságkezelés szempontjából is fontos időszakot - jelentette ki Mesterházy Attila.

Vannak olyan válságkezelő lépések, amelyeket a költségvetés után is folytatnunk kell - hangoztatta a frakcióvezető, aki példának hozta fel a foglalkoztatás bővítését, a munkahelyteremtést és a válság okozta negatív hatások mérséklését.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Új csúcson az S&P, mindig index emelkedni tudott

Főként pozitív mozgásokat hozott a hétfő reggel Ázsiában, miután a piaci szereplők továbbra is meglehetősen bizonytalanok a kínai gazdaságélénkítő csomag részleteivel kapcsolatban, emellett ráadásul a deflációs félelmek is nőni kezdtek az országban a friss inflációs adatok láttán, ennek következtében pedig eséssel kezdi a hetet az olajár. Európában a tőzsdék a nap végére már pozitív képet mutattak. Gazdasági események szempontjából kimondottan eseménytelenül indult a hét. Amerikában Colombus-nap mellett is rekordon zárt az S&P500, de a többi főbb index is emelkedéssel kezdte a hetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×