eur:
400.46
usd:
367.41
bux:
74502.53
2024. október 15. kedd Teréz

Nem jött be a rendőrcsalogató felhívás

Nem váltotta be a reményeket az ORFK tavaly márciusi felhívása a rendőrség és a határőrség egykori hivatásos állományú tagjaihoz: kevesebb mint kétszázan kérték reaktiválásukat azok közül, akik az elmúlt években a nyugdíjszabályok változásától tartva kérték korkedvezményes nyugdíjazásukat.

A Népszabadság úgy tudja: több mint hatezren vannak, akik 2006 májusa és 2008 decembere között, 25 év szolgálattal a hátuk mögött csak azért kérték nyugdíjazásukat, mert féltek, ha maradnak, később rosszabb feltételekkel mehetnek el. Egy 25 év szolgálati idő elteltével nyugdíjba vonuló rendőr nyugdíja ma tíz-húszezer forinttal magasabb, mint amennyi a fizetése volt. A negyvenes éveik végén járók nyugdíjasokként viszonylag könnyen találnak munkát maguknak.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a közbeszerzési szabályok megsértését védelmezi a másfél milliárdos szegedi trolibusztender kapcsán a Ganz-Skoda. Szerintük a pályázatot kifejezetten az egyik induló igényei szerinte írták ki. A beruházás lebonyolítója viszont állítja: a lefolytatott független vizsgálat cáfolta ezt az állítást. A tenderre két pályázat érkezett, hogy melyik lesz a nyerő, az pénteken derül ki.

Az Indexen az olvasható, hogy jogtalannak nem, de végtelenül méltánytalannak tartja egy gyógynövény nagykereskedő cég, hogy a Pesti Jövedéki, Adójegy és Zárjegy Hivatal 180 doboz "cigarettának látszó tárgy" miatt 12 napra be akarja záratni az üzletet. A hivatal olyan dohányzásról leszoktató cigaretta forgalmazása miatt indított eljárást, amely nem tartalmaz sem dohányt, sem nikotint. A cégnek nem a 362.210 forint bírság fáj, hiszen azt kifizeti, és átháríthatja a beszállítóra, vagy nyert per esetén a VPOP-tól kártérítést követelhet. Az üzlet bezárása azonban beláthatatlan következményekkel járhat. Tizenkét munkanap, azaz két és fél hét kieső forgalma több százmillió forintot jelent a cégnek.

A Világgazdaság azt írja, hogy bár a válság kissé visszaveti a luxusboltok forgalmát, a prémium termékek gyártóinak megéri a budapesti jelenlét. Hamarosan egy újabb híres márka, az Emporio Armani tűnik fel a budapesti Andrássy úton. Nem olcsó egy ilyen üzlet nyitása, négyzetméterenként akár 2500 euróba is kerülhet. Normál gazdasági körülmények között három-öt éven belül megtérül a beruházás. A recesszió hatását főleg a top prémium kategóriás termékek - elsősorban órák, ékszerek - forgalmán érzik meg a boltok.

A portfolio.hu szerint több tényező is arra utal, hogy a Synergon nagytulajdonosai még az idei évben megválnának a társaságban meglévő 28 százalékos részesedésüktől. Amennyiben a részesedéseket egy az egyben értékesítenék a tulajdonosok, úgy a jelenleg hatályos BÉT szabályok szerint a részvényekért legalább a 631 forintos, 360 napos átlagárat kellene a potenciális befektetőnek megadnia (ami a részvényárak emelkedésével egyre feljebb csúszna idővel), míg a menedzsment által megfogalmazott bevételi várakozást, a régiós szektortársak 2009-es EV/EBITDA konszenzusát és a kontroll prémium miatt csupán 10 százalékos diszkontot alapul véve 857-989 forintos potenciális vételár adódhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×