eur:
400.84
usd:
368.04
bux:
0
2024. október 15. kedd Teréz

A MÁV-Start sem tudja, mikor megy megint IC a Balatonra

A sínpálya folyamatos romlása és az alacsony kihasználtság miatt nem járnak Intercity vonatok a Balatonhoz - mondta az InfoRádiónak a MÁV-Start Zrt. szóvivője. Hogy a síneket mikorra hozzák itt rendbe, arra Balogh-Fazekas Anita nem tudott válaszolni, erre ugyanis a személyszállító cégnek nincs ráhatása.

A sínpálya felújítására nem a MÁV-Start Zrt. hatásköre, így a cég szóvivője egyáltalán nem tudott válaszolni arra, mikor járhat ismét InterCity vonat a Balatonra.

A pótjeggyel igénybe vehető és csak a nagyobb városokban megálló vonatokat még tavaly novemberben állította le a vasúttársaság, a sínpálya ugyanis alkalmatlan volt arra, hogy gyorsan haladjanak rajta az InterCityk, lassan pedig a gyorsvonat is tud menni.

Az IC-k nem is voltak túlságosan kihasználtak, hiszen az utas sem fizet azért többet, hogy ugyannyi idő alatt jusson le Siófokra, mint a gyorsvonattal.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Mi várható ma a tőzsdéken?

Mi várható ma a tőzsdéken?

Tegnap Amerikában történelmi csúcsokat láthattunk a tőzsdén, a Dow Jones és az S&P 500 részvényindexek mellett az Nvidia részvényei is történelmi csúcsra emelkedtek, melynek hatására emelkednek a chipgyártók ma reggel Ázsiában, ahol az emelkedést a japán Nikkei vezeti. Európában is jó hangulatban indulhat majd a kereskedés. Gazdasági események szempontjából a reggeli magyar építőipari adatokra, illetve az uniós ipari adatokra lesz érdemes figyelnünk ma, délután pedig az USA-ban a költségvetési egyenleg publikálása hozhat mozgást a piacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×