eur:
400.3
usd:
366.82
bux:
74228.4
2024. október 15. kedd Teréz

Molnár Csaba: Az agrárium továbbra is húzóágazat lesz

A mezőgazdasági termékek iránti kereslet a válság ellenére stabil, sőt előrejelzések szerint akár nőhet is. Az agrárium tehát a jövőben is húzóágazat lehet - ez volt a megjelentek egybehangzó véleménye a XIX. Élelmiszer- és Agrárgazdasági Világfórum megnyitóján.

Magyarországnak nagy tapasztalata van a mezőgazdaságot és a vidékfejlesztést illetően - mondta megnyitó beszédében Molnár Csaba kancelláriaminiszter. A Miniszterelnöki Hivatal vezetője szerint a mezőgazdaság továbbra is húzóágazat marad a gazdaság fejlődését és a külkereskedelmet illetően.

Molnár Csaba hozzátette: az agrárium nemcsak a külkereskedelmi mérleget javítja, fontos a vidékfejlesztés és a foglalkoztatás szempontjából is.

A Globális kihívások és lokális válaszok témájú eseményen Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: Magyarországnak nemcsak a földrajzi adottságai jók, kiváló szakértelemmel és szellemi, kutatás-fejlesztési képességekkel is rendelkezik.

A világfórum szünetében Vajda László, a Nemzetközi Élelmiszer és Agrárgazdasági Szövetség elnöke, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezetője újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a magyar és luxemburgi tejtermelők demonstrációja hátterében nem az uniós tejkvóta növelése, hanem a kereslet visszaesése áll.

A háromnapos világfórumon 52 ország mintegy 400 meghívottja vesz részt. A rendezvényen a szakemberek olyan kérdéseket vitatnak meg, mint a globalizáció hazása az élelmiszer- és agrárgazdaságra, milyen helyi és régiós válaszok adhatók a globalizáció és a gazdasági világválság által felvetett kérdésekre, és foglalkoznak a kormányzati politikák befolyásával az élelmiszer- és agrárgazdaságokra.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
A hosszú életnek nemcsak titka van, hanem képlete is

A hosszú életnek nemcsak titka van, hanem képlete is

Hogyan lehet lassítani az öregedés folyamatát? Hogyan lehet meghekkelni a biológiai óránk járását? Milyen életmód, gyógyszer, hatóanyag segíti ezeket a folyamatokat? Amíg ezt genetikai úton nem lehet megtenni, milyen egyéni megoldások vannak? Mivel élhet a hétköznapi ember és milyen dimenzióban járnak ezen a téren a milliárdosok? Látványos kísérletek, tudományos információk és gyakorlati tudnivalók keretében mutatták be a legújabb longevity trendeket a Medipredict konferenciáján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 15. 10:19
×
×
×
×