eur:
389.61
usd:
363.61
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Navracsics: Bajnai nem vette észre, hogy megszűnt a hátországa

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője szerint Bajnai Gordon miniszterelnök nem vette észre, hogy politikai hátországa megsemmisült. Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a Fidesz 1,6 millió szavazója sok, de nem elég. Mindez a parlamentben hangzott el napirend előtt.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője szerint az Európai Parlamenti választásokon a kormány politikai hátországa megsemmisült, hiszen, míg a Fidesz vasárnap 1630 ezer szavazatot kapott, az MSZP és az SZDSZ listái együtt mindössze 560 ezer szavazatot.

"Miniszterelnök úr, Ön a beiktatásánál azt mondta, hogy csak addig hajlandó kormányozni, amíg stabil politikai támogatottsága van. Nos, ha tőlem kell megtudnia, akkor közlöm Önnel: Önnek nincsen stabil politikai támogatottsága. A közvélemény egyértelműen ítéletet mondott Önről és az Önt támogató két pártról. Egyértelmű és lesújtó véleményt mondott. Történelmi vereség érte tegnap MSZP-t és az SZDSZ-t" - jelentette ki.

Navracsics Tibor hozzátette, hogy a miniszterelnök által a szélsőjobb megerősödése kapcsán említett lelki válság miatti önvizsgálatra nem csak a pártoknak van szükségük, hanem a kormánynak is, hiszen az elmúlt hét évben a kormány alakította ki ezt a válságot.

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint az európai parlamenti választás 1 millió 600 ezer Fidesz-szavazója sok, de nem elég.

"2006-ban a Fidesznek 2,2 millió választó nem volt elég a kormányváltáshoz. Az 1,6 millió sok, de megint nem elég. Úgy látszik, Önök a teljes szavazótáboruk egészét sem tudták meggyőzni arról, hogy most kormányváltásról van szó, hogy most arra van szükség" - fogalmazott.

Lendvai Ildikó elismerte: a baloldal még több szavazót vesztett. Kitért arra is, hogy az ország 14 százaléka nem szélsőséges. Aki a Jobbikra szavaz, az valódi kérdéseire nem kapott a politikai pártoktól közös választ - tette hozzá Lendvai Ildikó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×