eur:
388.92
usd:
361.95
bux:
67945.5
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Sztrájkra készülnek az APEH-nál? - lapszemle

Az adóhatóság és a vámhatóság szakszervezetei ragaszkodnak a beígért jutalmukhoz, az APEH érdekképviselete pedig egy sztrájktól sem riadna vissza, ha elvennék a hivatalnokok prémiumát - írja a Magyar Nemzet.

Aszály most, kárenyhítés később - írja a Népszabadság. Igaz, már hivatalosan is aszály van, de a kárenyhítést csak azok a gazdák kaphatják meg, akik a hónap végéig befizetik a hozzájárulásukat az e célra létrehozott alapba. Az pedig csak később derül ki, hogy az elpusztult termény után mekkora kárenyhítés jár valójában. A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter Magyarország teljes területén vis maiornak nyilvánítja a 2009. évi aszályt, így a gazdák a területileg illetékes Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalokhoz fordulhatnak kárigényeikkel. A minisztérium szóvivője a Népszabadságnak elmondta: az aszálykár enyhítéséről szóló igényeket október 20-ig lehet majd beadni a hivatalokhoz, de a kárenyhítés mértékéről csak betakarítás után döntenek.

A Magyar Nemzet címlapján azt olvashatjuk, hogy az adóhatóság és a vámhatóság szakszervezetei ragaszkodnak a beígért jutalmukhoz. Még egy sztrájktól sem riadna vissza az APEH szakszervezete, ha a kormány elvenné a hivatalnokok jutalmát. A prémiumról a vámhatóságnál sem hajlandóak lemondani, az érdekképviselet itt is határozott fellépést helyez kilátásba. A plusz juttatások megvonásáról pletykák keringenek, amiket a pénzügyi tárca jelenleg egyértelműen cáfol. Az APEH-dolgozók szakszervezetének vezetője a Magyar Nemzetnek azt mondta, a félő az, hogy a jutalom esetleges megvonásával azok a cégek csábítanák el az adóhatóság munkatársait, amelyeket az APEH-nak el kellene kapnia. A Vám- és Pénzügyőrség független szakszervezetének elnöke a lapnak azt mondta: igaz, sztrájkot nem hirdettek, sok eszköz áll a rendelkezésükre ahhoz, hogy érvényt szerezzenek akaratuknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×