eur:
389.14
usd:
362.09
bux:
67959.07
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Olaszliszka: első fokon életfogytiglan az apának

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a másodrendű vádlottat az olaszliszkai emberölés büntetőperében pénteken első fokon a Borsod megyei bíróság. Öten 15 év fegyházbüntetést kaptak, a két fiatalkorú vádlottra pedig 10 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő börtönbüntetést szabtak ki.

A Borsod Online tudósítása szerint az ítélethirdetésre rendkívüli intézkedések közepette került sor: kommandósok is jelen voltak, de atrocitás nem történt.

Lényegében a vádindítványnak megfelelő döntések születtek, valamennyi vádlottat emberölés miatt ítélték el. A másodrendű vádlott - az elsodort kislány édesapja - életfogytiglani büntetést kapott, leghamarabb 30 év múlva szabadulhat.

Az ötödrendű vádlottat - az elsodort kislány édesanyját - felbújtóként 15 év fegyházra ítélték. Az elsodort kislány egyik testvére - az elsőrendű vádlott - 15 év fegyházat kapott, hasonlóképpen a harmad, a hatod, és a hetedrendű vádlott is.

A két fiatalkorű elkövető pedig 10-10 év fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetést kapott. A bíróság emellett mindannyiukat 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Két és fél évvel ezelőtt Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a településen, miután kocsijával véletlenül elsodort egy helyi kislányt, aki csak könnyebben sérült meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×