eur:
385.34
usd:
355.12
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Skizofrénia: vásárolunk hamis terméket, de büntetnénk a forgalmazóját

A magyarok többsége a jelenleginél szigorúbban büntetné a hamisítókat, annak ellenére, hogy a vásárlók zöme bevallottan nem eredeti termékeket vásárol. Egyebek mellett erre az ellentmondásra is rámutatott a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület ezerfős reprezentatív felmérése, amelynek megállapításairól Pál Roberta, a testület titkára nyilatkozott az InfoRádiónak.

A ruházati termékek, az illatszerek, a cédék, DVD-k azok, amelyekből bátrabban mernek az emberek hamis terméket vásárolni, élelmiszerből és gyógyszerből viszont egyáltalán nem - mondta el az InfoRádiónak Pál Roberta, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület titkára azzal kapcsolatban, hogy ezerfős felmérést készítettek a témában. Csak a válaszolók 1-2 százaléka mondta azt, hogy bármikor választana bizonytalan eredetű élelmiszert, gyógyszert.

A döntést az eredeti és hamis termékek között elsősorban az ár befolyásolja. A megkérdezettek azt mondták, amennyiben az eredeti olcsóbb lenne, szívesebben vásárolnák azokat. A legtöbben tisztában vannak azzal, hogy a hamisított termék nem veszi fel a versenyt az eredetivel - fejtette ki Pál Roberta.

Hozzátette: a többség úgy gondolja, kárt okoz a hamis termékek kínálása és vásárlása. Ugyanakkor úgy látják, ezt a gyártók szenvedik el, illetve a költségvetés is komoly bevételektől esik el. A megkérdezettek súlyosabban büntetnék a jelenleginél a hamisított termékek árusítóit, forgalmazóit - mutatott rá az ellentmondásra a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület titkára.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×