eur:
387.69
usd:
357.07
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Tíz kolbászból nyolc magyar lesz júliustól

10 kolbászból, kenyérből vagy sajtból csak kettő lesz külföldi termék júliustól, miután aláírták a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban az élelmiszer-etikai kódexet.

A nagy áruházláncok polcain július 1-től 80 százalékban magyar élelmiszert találhat a fogyasztó, miután a termelői, feldolgozói és kereskedői szakmai, valamint az érdekképviseleti szervezetek megbízottai csütörtökön a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban aláírták az élelmiszer etikai kódexet.

Gráf József, az agrártárca vezetője elmondta, hogy a kódex aláírásával több hónapos egyeztetési folyamat zárult le, amelynek eredményeként a magyar élelmiszervertikum szereplői rögzítették az együttműködés szabályait.

A miniszter jelezte azt is, hogy az etikai kódexhez a szaktárca mellékletet csatolt, amelyet ő maga ír alá, és ebben az FVM garantálja az etikai kódex működésének feltételeit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×