eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Mi fojtogatja a budapestieket? Szennyezett a levegő

A levegő továbbra is igen szennyezett a fővárosban. A nitrogén-oxid mennyisége Budapest egyes helyein már reggel 6 órakor is jóval a határérték felett volt. Rossz a helyzet a szálló por terén is.

A szerdaihoz képest nem javult a helyzet a fővárosban. A nitrogén-oxid mennyisége Budapest bizonyos pontjain már reggel 6 órakor is jóval a határérték felett volt.

A met.hu figyelmeztetésében továbbra is az olvasható, hogy csütörtök estig Budapest egyes részein az ózon és a nitrogén-dioxid koncentrációja időnként elérheti az egészségügyi határértéket.

A szálló por koncentrációja helyenként napi átlagban is meghaladja az egészségügyi határértéket, sőt néhol a tájékoztatási küszöbértéket is elérheti.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×