eur:
389.29
usd:
362.6
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Fidesz a vízközművek privatizációja ellen

A Fidesz arra szólítja fel a szocialistákat, hogy "verjék ki a fejükből" a vízközművek privatizációját - mondta Fónagy János, az ellenzéki párt szakpolitikusa, Hadházy Sándor fideszes képviselővel tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Hadházy Sándor arra hívta fel a figyelmet, hogy néhány napja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. honlapján megjelent egy közlemény, amely szerint a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács az Észak-Magyarországi Regionális Vízművek vagyonkezelésébe adja a Tisza-menti regionális vízműveket és a váci Duna-menti regionális vízművet.

A közlemény szerint a vízközművek továbbra is kizárólagos vagy többségi állami tulajdonban vannak, a fideszes politikus viszont úgy vélte, ha egy cég leányvállalata kikerül az állami vagyonkörből, akkor egy döntéssel privatizálható, hiszen már nem vonatkoznak rá az állami vagyonról szóló jogszabályok.

Hadházy Sándor arra is felhívta a figyelmet, hogy a három vállalat nem kapcsolódik egymáshoz, így sem vízcserére, sem vízkészlet átadásra nincs lehetőség, az önkormányzatokat pedig semmilyen formában nem vonták be az előkészítésbe és a döntésbe sem. Úgy vélte, a kormány az ország utolsó tartalékait akarja felélni és piacra dobni.

Fónagy János ezért arra szólította fel a szocialistákat, hogy "verjék ki a fejükből" a magyar vízvagyon értékesítésére vonatkozó elképzeléseket, ne kezdjenek el "fondorlatos szakmai álmagyarázatokat" adni a maradék stratégiai állami vagyon kiárusítására.

Közölte: a megbukott Gyurcsány-kormány, kihasználva az utóbbi éveknél is nagyobb zűrzavart, az utolsó stratégiai vagyonelemek piacra dobását készíti elő. Fónagy János úgy vélte, hogy Magyarországon már csak két stratégiai vagyonelem maradt, a föld és a víz, így a felszíni és a felszín alatti vízvagyon kiárusítására irányuló előkészület nem csak hiba, hanem bűn.

Hangsúlyozta, hogy a válsággal csak erős államok vehetik fel a küzdelmet, az erős állam legfontosabb alapja pedig az állami stratégiai vagyon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×