eur:
389.69
usd:
363.8
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Egyelőre ideiglenes védelem jár Bajnainak

Egyelőre csak ideiglenes védelmet kap Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt. Ha a parlament megválasztja miniszterelnöknek akkor dönt a végleges védelem kialakításáról a Köztársasági Õrezred.

Bár még csak miniszterelnök-jelölt Bajnai Gordon, a Köztársasági Õrezred már vizsgálja, hogy a jelölt házát hogyan lehet olyanná tenni, hogy megfelelő biztonságot nyújtson számára. Bajnai Gordon ugyanis valószínűleg nem költözik be a Béla Király úti rezidenciára, mint ahogy Gyurcsány Ferenc sem tette. A jelenlegi kormányfő egyébként saját költségén építette ki házának védelmét.

A Köztársasági Õrezred szóvivője egyelőre nem nyilatkozik a témával kapcsolatosan, csak azt követőn áll ki a sajtó elé, ha döntés született Bajnai Gordon kormányfővé választásáról. A miniszterelnök-jelölt addig is ideiglenes védelmet kap.

Egy 1996-os kormányrendelet értelmében az ideiglenes védelem kiterjed a védett személy életének, testi épségének megóvására, lakóhelyének állandó rendőri ellenőrzésére és programjainak biztosítására.

Ha Bajnai Gordon miniszterelnök lesz akkor ezen kívül a lakóhelyét állandó őrszemélyzet vigyázza, valamint külföldi és belföldi útjainak biztosítására is sor kerül.

Az őrezred egyébként még vizsgálja, hogy Bajnai Gordon mennyire számít veszélyeztetett személynek, így nem tudni, hogy a jelölt családja, például kap-e ideiglenes vagy állandó védelmet. A védett személyek közül ugyanis továbbra is Gyurcsány Ferenc számít a legveszélyeztetettebbnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×