eur:
389.15
usd:
362.88
bux:
67977.72
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nézőpont Intézet: 45 százalék Orbánt szeretné, csak 8-nak jó Bajnai

Majdnem minden második válaszadó, 45 százalék Orbán Viktort szeretné kormányfőnek, míg a hétvégén kormányfőjelöltté emelt Bajnai Gordont csupán 8 százalékuk tartaná alkalmasnak - a Nézőpont Intézet hétvégén készült felmérése szerint. Beszédes, hogy a hétvégén megkérdezetteknek mindössze 6 százaléka tartja még Gyurcsány Ferencet alkalmas kormányfőnek.

A még hivatalban lévő kormányfő-pártelnök megítélése két hét alatt is sokat romlott: 55 százalékról (a Nézőpont Intézet március 9. és 12. között, a Heti Válasz számára készült felmérése szerint) 62 százalékra emelkedett a politikai életből való távozását óhajtók aránya. Két hét elteltével az MSZP-szavazók 17 százaléka is Gyurcsány utáni korszakról álmodozik (korábban csak 7 százalékuk támogatta ezt).

A Nézőpont Intézet felméréséből az is kiderül, hogy háromból ketten előrehozott választást akarnak (64 százalék), s csupán a megkérdezettek ötöde (19 százalék) támogatja a miniszterelnök-cserét. Az új miniszterelnöknek és megválasztásának társadalmi támogatottsága tehát igen alacsony. Külön érdekesség, hogy az MSZP-szavazóknak az ötöde (21 százalék) is az előrehozott választások pártjára állt, s csak 37 százalékuk akarja a kormányfő-váltást (decemberben még csupán 11 százalékuk óhajtotta Gyurcsány Ferenc bukását, míg 87 százalékuk maradása mellett voksolt).

A reprezentatív közvélemény-kutatás március 28. és 29 között készült, ötszáz fő telefonos megkérdezésével.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×