eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Cáfolja a szóvivő, hogy Gyurcsány a Déli Áramlat igazgatója lesz

Az orosz lapok közül hétfőn egyedül a Kommerszant című gazdasági és üzleti napilap adott hírt arról, hogy Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztert jelölték miniszterelnöknek Gyurcsány Ferenc helyére, aki viszont a lap szerint várhatólag a tervezett Déli Áramlat gázvezeték vezetője lesz. A kormányszóvivő ezt kacsának nevezte.

A lap megemlítette, hogy Gyurcsány a hét végén bejelentette: távozni szándékozik az MSZP elnöki tisztségéből is. A rövid írás hozzátette, hogy a miniszterelnöki posztról való távozását Gyurcsány Ferenc március 23-án jelentette be, s hogy akkor még meg akarta őrizni pártelnöki tisztségét, s ehhez 85 százalékos támogatást kapott.

"Most azonban Gyurcsány úr váratlanul meggondolta magát, és úgy tűnik, teljesen elhagyja a magyar politikát. Így már semmi akadálya nincs annak, hogy a Déli Áramlat Rt. - a felépítendő gázvezetéket üzemeltető társaság - élére álljon" - írta a lap.

Ez azonban csupán az újságíró feltételezése, semmilyen forrás nem "súgta" vagy erősítette meg az információt sem most, sem az előző alkalommal, amikor ez az információ jelent meg a lapban - mondta el az MTI kérdésére a Kommerszant külpolitikai rovatának vezetője.

A hírt egyenesen kacsának minősítette Daróczi Dávid.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×