eur:
404.24
usd:
373.86
bux:
74122.77
2024. október 29. kedd Nárcisz

További elvándorlástól tartanak az egészségügyben

Aláírásgyűjtést kezdeményezett a Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Orvosok Szövetsége - jelentették be a két szervezet nagygyűlésén.

Az akció révén azt akarják kideríteni, hogy mekkora a támogatottsága a tagságon belül annak a kezdeményezésnek, amely a kötelező munkaórán felüli önkéntes munka bojkottját célozza meg.

Éger István, az orvosi kamara elnöke a rendezvényen azt mondta: az ágazatban évek óta zajló folyamatok veszélyeztetik az orvosok egzisztenciáját, az új költségvetés elfogadása pedig reálértékben bércsökkenést eredményez számukra. Úgy vélte: a bérfelzárkóztatást törvényi szinten kellene garantálni az orvosoknak.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke a nagygyűlésen arról beszélt, hogy a 13. havi bér elmaradása és a bérbefagyasztás további elvándorláshoz vezet az ágazatban. Kubányi Jolán hozzátette: már most 8-9 ezer szakdolgozó hiányzik az egészségügyi rendszerből.

A tanácskozáson részt vett Székely Tamás egészségügyi miniszter is, aki azt mondta: a pénzügyi válság miatt megváltoztatott költségvetésben is nominálértékben 10-15 milliárd forinttal több jut az egészségügyi kasszába jövőre, mint idén.

Címlapról ajánljuk
Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri, a Manchester City spanyol Európa-bajnoka kapta a 2024-es Aranylabda-díjat. Lamine Yamal volt a legjobb fiatal játékos, Emiliano Martínez a legjobb kapus, Carlo Ancelotti a legjobb edző, a Real Madrid a legjobb csapat a férfi futball 2023–2024-es idényében. Harry Kane és Kylian Mbappé közösen kapták a Gerd Müller-díjat. A Real Madrid küldöttsége nem vett részt a gálán, tiltakozva amiatt, hogy nem Vinícius Júnior kapta a legnagyobb presztízsű díjat.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×