eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Veres: érdemi adó- és járulékcsökkentés lesz jövőre

A Világgazdaság információi szerint jövőre sem lesz érdemi járulékcsökkentés, tehát a munkáltatók terhelése nem lesz alacsonyabb, mint az idén. Mindeközben a pénzügyminiszter azt állítja: 2009-ben érdemi adó, és járulékcsökkentéssel számolnak.

A Világgazdaság birtokában lévő dokumentum szerint a munkáltatókat terhelő járulékok mértéke az idei évivel azonos lesz, a tárcáknak pedig ennek figyelembevételével kell elkészíteni a költségvetési előirányzatokat.

Veres János pénzügyminiszter a Magyar Televízió Napkelte című műsorában azt mondta: ő és államtitkára még nem látta ezt a tervezési köriratot.

A pénzügyminiszter a köztévében arról is beszélt, hogy jövőre érdemi adó- és járulékcsökkentésre lehet számítani, azonban erről részleteket egyelőre nem közölt.

A gazdasági napilap mindenesetre azt írja, hogy a PM tervezési köriratában több helyen szerepel olyan állítás, hogy a közszférában dolgozók létszáma 2009-ben is csökkenni fog. A dokumentumban "általános báziscsökkenésről" van szó a közigazgatás valamennyi területén.

Keresetnövekedésre sem számíthatnak

Szintén fontos célkitűzés a szervezeti és feladatellátási viszonyok felülvizsgálata, ez ugyancsak elbocsátásokat, összevonásokat valószínűsít.

A Világgazdaság tudni véli, hogy jövőre sem az illetményalap, sem a közalkalmazotti illetménytábla nem emelkedne, vagyis a közszférában dolgozók jövőre sem számíthatnának keresetnövekedésre. Szintén nem emelkednének jövőre az igazgatási és egyéb ilyen jellegű kiadások.

A körirat szerint felül kell vizsgálni a nemzetközi szervezetekben betöltött tagságok és hozzájárulások körét is. Akár e jogviszonyok, tagságok felmondására is sor kerülhet, ha a költségvetési szempontok úgy kívánják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×