eur:
395.78
usd:
369.99
bux:
0
2024. június 28. péntek Irén, Levente

Vasutassztrájk: a MÁV szerint a vonatok többsége közlekedik

A MÁV Zrt. adatai szerint a forgalom területén a nappali műszakban a vasutasok 98 százaléka felvette a munkát, így Budapesten valamennyi főpályaudvar fogad és indít vonatokat, de a távolsági és IC-járatok egyelőre még nem teljes körűen közlekednek.

A közlemény szerint a nappali műszakba beosztott 2.549 forgalomirányításban részt vevő munkatárs közül 2.502 fő vette fel a munkát, míg az éjszakai műszakban 1.683 vasutas közül 1.648 fő dolgozott. A MÁV közlése szerint sokkal több vonat jár, mint a legutóbbi hasonló VDSZSZ-sztrájk ideje alatt. A vasúttársaság véleménye szerint a sztrájk is kifulladni látszik, az előzetes jelek erről árulkodnak.

A nemzetközi vonatok többségét is fogadja a MÁV. A budapesti és a regionális elővárosi forgalomban is biztosítja a vasúttársaság az eljutást: két, háromóránként indulnak vonatok.

Debrecen, Nyíregyháza térségében a vonalak forgalmát Bz-motorszerelvények biztosítják, itt is két-háromóránként közlekednek a vonatok.

Szeged, Pécs és Szombathely térségében a vasutasok többsége felvette a munkát, így ezeken a területeken is közlekednek a vonatok.

A Kaposvár-Fonyódi vonalon a vonatok Kaposfüredig, illetve onnantól közlekednek. A Dombóvár-Gyékényes vonalon pedig Dombóvár-Taszár, illetve Kaposmérő-Gyékényes között közlekednek.

Pécs-Barcs között közlekedett a Pécs-Szombathely közötti vonat, most azonban bizonytalan ideig áll, a sztrájk miatt. A pécsi térségben, a többi vonalon közlekednek a vonatjáratok, így a balatoni vonalakon is.

A MÁV Zrt. és MÁV-START Zrt. kéri az utasokat, hogy utazás előtt a helyszínen tájékozódjanak a vasúti utazás helyzetéről és a helyettesítő lehetőségekről. Az aktuális helyzetképről a vasúttársaság internetes honlapján (www.mav.hu) folyamatosan tájékoztatják az utasokat, de felvilágosítást kaphatnak a MÁVDIREKT információs központ 06-40-49-49-49-es telefonszámán is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×