eur:
399.18
usd:
363.86
bux:
0
2024. október 9. szerda Dénes

Gyenesei: Egy percig sem volt igény, hogy feladjam a függetlenségemet

Az önállóvá váló Önkormányzati Minisztérium élére jelölt független parlamenti képviselő, Gyenesei István úgy véli: nem kell feladnia a függetlenségét kormánytagként. A miniszterjelölt az InfoRádióban azt mondta: a választókerülete jónak tartja, hogy egy civil tagja is lesz a kabinetnek.

Gyenesei István hosszú idő óta önkormányzati vezető, a Somogy megyei képviselőtestület élén áll. Mint azt az InfoRádióban elmondta: sportvezetői tapasztalatai is vannak, és a turizmus területe sem áll távol tőle.

Ennek ellenére a parlamentbe egyetlen független képviselőként bejutott politikus a választókerületében civil és önkormányzati vezetőkkel vitatta meg, hogy elfogadja-e a miniszterségre szóló felkérést.

A politikus a kormányba kerülése után, képviselőként továbbra is független marad, mint mondta, egy percig sem volt igény arra, hogy feladja független képviselői helyét. Úgy látja, hasznára válhat a jelenlegi, közmegegyezésre képtelen politikai közéletnek, ha egy civil kerül a kormányba.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×