eur:
398.95
usd:
363.75
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Kóka: az SZDSZ-nek nem célja a kisebbségi kormány megbukatása

Az SZDSZ konstruktív ellenzéki szerepre készül, kész az egyeztetésre valamennyi párttal, nem fog dacból nemmel szavazni egyetlen javaslatra sem és nem célja a kisebbségi szocialista kormány megbuktatása - mondta Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője hétfőn napirend előtt a parlamentben.

A politikus kiemelte: a liberális párt békével távozik a koalícióból, mert úgy látja, hogy a két párt külön-külön talán jobban teljesíthet, mint együtt. Szerinte azzal, hogy az SZDSZ kilépett a koalícióból, a hatalom, a befolyás és a pozíciók megőrzése helyett saját becsületét, tartását, értékeit, programját választotta.

Kóka János köszönetet mondott a leköszönő liberális minisztereknek, valamint a szocialista képviselőknek a "tízéves együttműködésért", és megismételte, hogy őszintén kívánnak sok sikert a szocialistáknak a további kormányzáshoz.

Az SZDSZ elnök-frakcióvezetője felszólalása végén kezet fogott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, Horváth Ágnes leköszönő egészségügyi miniszterrel, Fodor Gábor távozó környezetvédelmi miniszterrel és Dióssy Gáborral, a gazdasági tárca államtitkárával.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×