eur:
389.28
usd:
362.15
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Első fokon felmentették Budaházy Györgyöt

Felmentette az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete miatt emelt vád alól Budaházy Györgyöt a Fővárosi Bíróság (FB) szerdán kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

A 2002 nyári hídfoglaláskor ismertté vált férfi ellen a 2006 őszi fővárosi zavargások utáni hónapokban, jobbára a kuruc.info internetes portálon közzétett 13 írása miatt indult büntetőeljárás.

Az ügyész az előző tárgyaláson felfüggesztett szabadságvesztést, az ügyvéd felmentést kért.

A Btk. vádbeli paragrafusát Budaházy ügyvédje szerint magyar bíróságok nem alkalmazták a rendszerváltás óta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
PSG–Borussia Dortmund 0-0

BL élőben
PSG–Borussia Dortmund 0-0

A Paris Saint-Germain egygólos hátrányból kezdve próbálja meg kiejteni a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Pályaválasztóként 2015 októbere óta a PSG csak a Bayern München ellen maradt a BL-ben szerzett gól nélkül.

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Már az EU legerősebb országa is lesújtana az új szuperhatalomra

Már az EU legerősebb országa is lesújtana az új szuperhatalomra

Tisztességes EU-Kína kapcsolatokra és egyenlő versenyfeltételekre van szükségünk - ismételte meg Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, aki szerint meg kell védeni az európai gazdaságokat, ha Kína nem biztosít tisztességes piacra jutást - Joachim Nagel, a Bundesbank elnöke. A Kínával fenntartott kereskedelmi kapcsolatok terén az EU keményebb álláspontja máris a kínai elektromos járművek támogatásának vizsgálatához vezetett, ami júliusra új vámokat eredményezhet – számolt be a Bloomberg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×