INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

A műtét, amelyre hat évet kell várni

InfoRádió / MTI
Az Egészségbiztosítási Felügyelet szerint a Magyarországon vezetett kórházi várólisták hosszúsága nem tér el az európai átlagtól. A legtöbbet a Budai Egészségközpont Kft.-ben kell várni egy gerincstabilizáló műtétre, összesen 2190 napot.

Az Egészségbiztosítási Felügyelet közleménye úgy fogalmaz: a magyar biztosítottaknak sok esetben ugyanannyit kell várniuk a nem sürgős műtétekre, mint az olaszoknak, svédeknek vagy az angoloknak.

A felügyelet honlapján közzétett adatokból kiderül, hogy a legtöbbet a Budai Egészségközpont Kft.-ben kell várni egy gerincstabilizáló műtétre, összesen 2190 napot, vagyis hat évet. Ugyanezt a műtétet a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházában öt nap várakozás után elvégzik.

A felügyelet utalt arra: Magyarországon problémát jelent, hogy az egyes intézmények között komoly különbségek alakultak ki, és van néhány olyan intézmény, ahol különösen sokat kell a betegeknek várakozniuk.

A Fidesz véleménye szerint a magyar betegek magyar kórházakban akarnak meggyógyulni. Szijjártó Péter szóvivő úgy fogalmazott: a kormányzati pénzbehajtás miatt számos kórház a csőd szélére került, jelenleg több mint 250 kórházi osztály működése van veszélyben.

A címlapról ajánljuk