eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Nyolcszáz kiló arany- és ezüstékszert foglaltak le a vámosok

Hatszázötven millió forint értékben foglaltak le arany- és ezüst ékszereket több helyszínen a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának munkatársai - közölte Kanta Tünde bűnügyi igazgató. Az üggyel kapcsolatban öt személyt adócsalással gyanúsítanak, két magyar és két török férfit már előzetes letartóztatásba helyeztek, az ötödiket még keresik.

A Vám és Pénzügyőrség (VPOP) közel 650 millió forintos adócsalást derített fel - mondta az InfoRádiónak a szervezet bűnügyi igazgatója.
Kanta Tünde kiemelte: az akcióban mintegy 800 kilogramm arany- és ezüstékszert, valamint 25 millió forint készpénzt foglaltak le.

Titkos nyomozás után, kedden egyszerre 32 helyen csaptak le a pénzügyőrök. Az akcióban 16 embert hallgattak ki gyanúsítottként, öt személyt adócsalással gyanúsítanak. Közülük két magyar és két török férfit már előzetes letartóztatásba helyeztek, az ötödiket még keresik.

Az aranyékszer Törökországból érkezett Magyarországra, és furfangos módon került forgalomba - fejtette ki a bűnügyi igazgató.

Amikor megérkezett a ferihegyi repülőtérre az ékszer, szabályosan bejelentették, mint harmadik országból származó árut, majd árutovábbítást kértek Szlovákiába - közölte Kanta Tünde.

A bűnügyi igazgató hozzátette: szlovák gazdasági társaságokkal folytatott fiktív ügyletek közbeiktatásával ezeket az ékszereket az általános forgalmi adó megfizetése nélkül értékesítették Magyarországon.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×