eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Lomnici: Elfogadhatatlanok a roma kisebbség elleni akciók

Elfogadhatatlannak tartja a roma kisebbség megfélemlítését és megbélyegzését célzó akciókat a Legfelsőbb Bíróság elnöke. Lomnici Zoltán azután közölte ezt, hogy a kisebbségi ombudsman állásfoglalást kért a közjogi méltóságoktól a Magyar Gárda vasárnapi, tatárszentgyörgyi felvonulása ügyében.

A Legfelsőbb Bíróság elnöke elfogadhatatlannak tartja a roma kisebbség megfélemlítését és a megbélyegzésére irányuló akciókat. Lomnici Zoltán hangsúlyozta: a közösségeket ért sérelem esetén hatékonyabb jogi szabályozásra lenne szükség.

Kedden Sólyom László köztársasági elnök egyértelműen cigányellenes tüntetésnek minősítette a Magyar Gárda felvonulását.

A Kállai Ernő kisebbségi ombudsmannak címzett válaszlevelében az államfő úgy fogalmazott: az ilyen akciók mérhetetlenül károsak, mert olyan légkört teremtenek, amely nehezíti a cigányság társadalmi beilleszkedését.

A Fővárosi Főügyészség közben hivatalból indított vizsgálatot az ügyben. Vasárnap a Magyar Gárda több száz tagja tartott felvonulást a Pest megyei Tatárszentgyörgyön, annak ellenére, hogy a polgármester cigányellenesnek minősítette az akciót, és visszavonta a területfoglalási engedélyt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×