eur:
394.32
usd:
354.27
bux:
72750.5
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Lamperth Mónika lesz az első magyar női miniszterelnök

A Heti Válasz információi szerint Lamperth Mónika Magyarország első női miniszterelnöke lesz, legalábbis addig, amíg Gyurcsány Ferenc kormányfő, és helyettese, Kiss Péter kancelláriaminiszter a szabadságát tölti.

A HVG azt írja, hogy 29 csörögi diák helyzete vált bizonytalanná, amikor a sződi önkormányzat úgy döntött, szeptembertől bezárja azt az iskolát, ahová eddig a gyerekek jártak. A két település öt évvel ezelőtt vált külön, akkor az elöljárók megegyeztek abban, hogy az iskola és óvoda nélkül maradt Csörög gyermekeinek tanításához Sződ biztosítja a helyet, ám erről írásos dokumentum nem született.

Bár a többségében roma származású csörögi diákok továbbra is járhatnának Sződre egy másik oktatási intézménybe, ezt a polgármester nem engedélyezi. Nem akarja átvenni a gyerekeket Vác sem, ahol a polgármestert feljelentették szándékos diszkrimináció vádjával.

A Heti Válasz információi szerint Lamperth Mónika Magyarország első női miniszterelnöke lesz, legalábbis addig, amíg Gyurcsány Ferenc kormányfő, és helyettese, Kiss Péter kancelláriaminiszter a szabadságát tölti. Lamperth két hétig helyettesíti Kóka János gazdasági minisztert is. Hiller István az egészségügyi reformok irányítását veszi át Horváth Ágnes nászútja idején. A miniszterelnök Németország csatornáin hajókázik szabadsága idején, Sólyom László államfő pedig a Mátrában túrázik.

A Figyelő arról ír, hogy megszűnt az évekig tartó pangás a balatoni ingatlanpiacon, főleg az új üdülőtelepek apartmanjai iránt nőtt meg a kereslet. Ezek négyzetméterára néhol a budapesti luxuslakások árszínvonalát is eléri: 300-400 ezer forint körül mozog, de egyes frekventáltabb helyeken - ilyen például Siófok - 700-800, vagy akár egymillió forint is lehet.

Minden tizedik érdeklődő külföldi, de a korábbi német dominancia megszűnt. Azt még nem tudni, hogy ténylegesen mennyi üzlet köttetik meg, ugyanis a vevők nagy része csak ősszel vásárol.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×