eur:
394.48
usd:
354.37
bux:
72750.5
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Igazi világsztárok jöhetnek szeptemberben Magyarországra

A Real Madrid labdarúgócsapatának korábbi sztárjait vendégelné meg várossá avatása alkalmából a Vas megyei Bük. Megállapodás még nincs, ám esély van a szeptemberi gálára.

A Népszabadság arról számol be, hogy a Real Madrid labdarúgócsapatának korábbi sztárjait szeretné vendégül látni várossá avatása alkalmából a Vas megyei Bük: ha minden a tervek szerint alakul, akkor szeptemberben Butragueno, Hierro, Santillana és Alfonso is pályára lép a magyar öregfiúk válogatottja ellen. Megállapodás még nincs az ügyben, de a tárgyalások biztatóan haladnak, így jó esély van arra, hogy szeptember 9-én létrejöhet a gála.

Júliustól számos kórházi osztályon nincs ügyelet. Helyette készenlétet rendeltek el, ami azt jelenti, hogy bizonyos gyógyító egységekben a szakorvos nincs az intézményben, riasztás esetén megy be - derül ki a Magyar Kórházszövetség legújabb kérdőíves felméréséből, amelynek adatait a Magyar Nemzet ismerteti.

A stratégia nem változott, azokat a számokat vezették át a növekedési ígéretek közé, amelyeket már az eddigi fejlesztések is igazolnak - mondta nyilatkozatában az lndexnek Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója. A cégvezető szerint az OMV-nek előre el kellett volna gondolkodnia azon, hogy az olajiparban példátlan az ellenséges felvásárlás, most azonban orosz és más partner után sem néznek.

Az idei második negyedévben az Eurofound jelentése szerint az unióban 72051 munkahely szűnt meg, miközben 95588 keletkezett, ezek 73%-a az új tagállamokra, elsősorban Lengyelországra és Szlovákiára jutott - közli a Napi Gazdaság.

Milliárdos kártérítési pereket és irdatlan dokumentációt hagyott hátra a megszűnő svábhegyi gyermekkórház, a Szabolcs utcai kórház és az OPNI a jogutód Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézetre - olvasható a Világgazdaságban. Az intézetnek - miközben gőzerővel leltároz, hiszen év végén árvereznek - ügyelnie kell a belopakodókra. Õrző-védő szolgálata akadályozta meg egy leplombált épület feltörését. Harcolni kell az orvosokkal, mert vinnék az új munkahelyükre a kétes tulajdonú, drága eszközöket, a muzeális értékű festményeket.

A pénzváltók működéséről ír a penzcentrum.hu. Főként nyáron, külföldi utazás előtt lehet szembeötlő számunkra, hogy milyen különbség van az egyes valutaváltók vételi és eladási árfolyama között. A honlapon olvashatnak arról, hogy miért érdemes pénzváltót nyitni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×