eur:
394.32
usd:
354.27
bux:
72750.5
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Egy ember felel majd az augusztus 20-i tűzijátékért

Egyetlen felelőse lesz idén az augusztus 20-i tűzijátékoknak, akit egy hét múlva neveznek meg - döntött a kormány pénteki ülésén. Közben a földművelésügyi miniszter kijelentette: az agrárium múlt évi forgalma elérte az 1600 milliárd forintot, ami 6 százalékkal magasabb az előző évinél.

Egy hét múlva jelölik ki az augusztus 20-ai ünnepségek egyszemélyi felelősét - jelentette be a kormányszóvivő a rendezvények biztonsági előkészítését felügyelő operatív törzs ülése után.

Daróczi Dávid közölte: a testület pénteki első tanácskozásán arról határozott, hogy a tűzijáték ideje alatt a Margit híd és a Petőfi híd között csak az állandó kikötési pontokkal rendelkező hajók tartózkodhatnak.

A kormányszóvivő hozzátette: a két híd közötti folyószakaszra kishajók, csónakok és motorcsónakok nem mehetnek be és menekülő vízi útvonalat is biztosítani kell.

Daróczi Dávid szólt arról is, hogy az operatív törzs még 3 alkalommal ül össze, és az ünnepségsorozat idején is figyelemmel kíséri majd az eseményeket.

Tíz év alatt 30 százalékkal emelkedhet az agrárium teljesítménye

Az agrárminiszter várakozása szerint a következő 10 évben a magyar mezőgazdaság teljesítménye várhatóan 30 százalékkal emelkedik majd.

Gráf József a kormányülést követően azt mondta: az agrárium múlt évi forgalma elérte az 1600 milliárd forintot, ami 6 százalékkal magasabb az előző évinél.

A tárca vezetője közölte: az ágazat eredménye 60-65 milliárd forint körül alakult a múlt évben, az előző évi 47 milliárd forinttal szemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×