eur:
394.41
usd:
354.49
bux:
72750.5
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

A Fidesz egymilliárd forinttal olcsóbb választásokat szeretne

A Fidesz javaslatcsomaga a párt szerint alkalmanként legalább egy milliárd forinttal csökkentené a választások állami lebonyolításának költségeit. A javaslatok között szerepel a választási informatikai rendszer javítása, a borítékos szavazás eltörlése, és az Országos Választási Bizottság tagjaitól is megvonnák a tiszteletdíjat. Nyitrai Zsolt képviselő hangsúlyozta: ha a többi parlamenti párt is a kezdeményezés mellé áll, akkor már a következő országos választást eszerint lehetne megtartani.

Nyitrai Zsolt fideszes képviselő az InfoRádióban elmondta: számításaik alapján elsősorban az informatikai és nyomdai beszerzések országgyűlési ellenőrzésével, valamint a borítékok megszüntetésével lehetne mérsékelni a költségeket.

Az ellenzéki politikus hozzátette: azt is javasolják, hogy a jövőben legyenek ingyenesek a közérdekű hirdetések, továbbá az Országos Választási Bizottság választott tagjai tiszteletdíj helyett csak költségtérítést kapjanak.

Nyitrai Zsolt közölte: az előterjesztés azt is tartalmazza, hogy az ellenzéki párt javaslatai már a következő országos választáson lépjenek életbe.

A Fidesz országgyűlési képviselője szólt arról is, hogy előterjesztésüket augusztus végén nyújtják be a Parlamentnek.

Az MSZP szerint a Fidesz felvetése nem ad lehetőséget arra, hogy a pártok gazdálkodását és kampányfinanszírozását átláthatóbbá és nyilvánossá tegyék.

Tóbiás József úgy fogalmazott: felesleges az állam túlköltekezéséről beszélni egészen addig, míg nem jutnak dűlőre a pártok kampányfinanszírozását érintő kérdésekben. A kormánypárti politikus szerint a Fidesz javaslata egyszerű figyelemelterelés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×