eur:
394.11
usd:
354.44
bux:
72750.5
2024. szeptember 16. hétfő Edit

Nem vicc: megint le kell állítani a 4-es metró egyik fúrópajzsát

Az InfoRádió úgy tudja, hogy egy-két napon belül várhatóan újra le kell állítani a tegnapelőtt újraindított egyes fúrópajzsot, mert továbbra is repedéseket okoz a 4-es metró alagútjának betonszelvényein, az úgynevezett tübingeken.

Várhatóan újra leáll néhány napon belül a metróalagút egyes fúrópajzsa - értesült az InfoRádió kivitelezői forrásokból. A Bochkor nevű fúrópajzsnak most is ugyanaz lehet a baja, mint korábban, azaz habrancslerakódás található rajta, ami deformálja az alakját és megrepeszti az alagút kitámasztó betonszelvényeket, az úgynevezett tübingeket.

A különbség annyi, hogy most nem oldalt, hanem felül található a lerakódás. A habrancsot egyébként a fúrópajzs stabilizálására használják fúrás közben.

Az InfoRádió két hete adott hírt arról, hogy az egyes fúrópajzsot le kellett állítani, mert több helyen megrepesztette a tübingeket.

Egy hétre rá a Balogh Árpád, a DBR Metró Projektigazgatóság vezetője az InfoRádiónak elmondta, hogy megtalálták a hibát: a másfél centis lerakódás deformálta a pajzs alakját és ezért repedtek a tübingek.

A lerakódást a pajzs oldaláról levésték, ezt követően újra elindult az egyes fúrópajzs, amelyet közben beért a két héttel később indult kettes fúrópajzs.

Az egyes pajzs 12 métert haladt, de az InfoRádió értesülése szerint már most látni, hogy napokon belül újra le kell állítani.

A két pajzs körülbelül 300 méter hosszú alagutat fúrt ki eddig.

Az InfoRádió keresi az ügyben a DBR Metró Projektigazgatóságot, de csak azt a választ kapta, hogy az 1-es pajzs technikai újabb beállítására pár napon belül valóban újra számítani kell.

Az InfoRádió információi szerint a beállítást nem lehet mozgó pajzson elvégezni, ezért a javítás idejére leáll a szerkezet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fecsketragédia: a magyarországi madarak tízezrei is elpusztulhatnak a hidegben

Fecsketragédia: a magyarországi madarak tízezrei is elpusztulhatnak a hidegben

A hideg, csapadékos idő beköszöntétől számított második nap második felében vagy a harmadik napon már képtelenek repülni a fecskék, mert a táplálékukat jelentő repülő rovarok eltűnnek – mondta az InfoRádióban a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője. Orbán Zoltán azt tanácsolja, hogy legömbölyített végű csipesz segítségével leforrázott lisztkukaccal vagy nedves macskatáppal etessük meg a bajbajutott madarakat.

Magyarország aktiválta a válságelhárítási mechanizmust

Magyarország az Európai Unió (EU) Tanácsa soros elnökeként hétfőn aktiválta az uniós integrált válságelhárítási mechanizmust - jelentette be hétfőn Facebook oldalán az európai uniós ügyekért felelős miniszter. Bóka János tájékoztatása szerint ez lehetővé teszi, hogy a rendkívüli időjárási és árvízhelyzettel különösen súlyosan érintett közép-európai tagállamok koordinálják a védekezési feladatokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 16. 20:47
×
×
×
×