eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Bencze: "Egyetlen esetet sem szabad a szőnyeg alá söpörni"

A rendőri korrupció visszaszorítása miatt intézkedést adott ki az országos főkapitány. Bencze József az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta: fokozni szeretné a parancsnoki ellenőrzéseket, és csökkenteni kívánja a szolgálati igazolvánnyal való visszaéléseket is. A főkapitány hozzátette: ha kell akkor vagyongyarapodást is kezdeményez rendőrök ellen.

A rendőri korrupció megelőzésére és a személyi állomány fegyelmi helyzetének javítására adott ki utasítást az országos rendőrfőkapitány.

Bencze József elmondta: az utasítás célja, hogy a rendőrök szolgálaton kívüli tevékenységét, munkavégzését áttekinthetőbbé, ellenőrizhetőbbé tegye.

Az országos főkapitány hozzátette: ha aránytalan, feltűnő vagyongyarapodást tapasztalnak egyes rendőröknél, vagyonosodási vizsgálatok lefolytatását is kezdeményezik majd.

Már egyetlen korrupciós eset is több a megengedettnél - közölte Bencze József, aki hozzátette: a tavaszi-nyári események a rendőri korrupcióra irányították a figyelmet.

Elmondta: a hivatásos rendőri állomány 28.500 fős, a tavalyi évben rendőrök azonban mindössze 362 bűncselekményt követtek el, ebből körülbelül 50 volt korrupciós ügy.

"Egyetlenegy esetet sem szabad a szőnyeg alá söpörni, ebben a kérdésben ki kell állni még akkor is, hogyha átmenetileg a közvélemény és a sajtó figyelme adott esetben a rendőrségre szegeződik" - jelentette ki az országos rendőrfőkapitány.

Bencze József hozzátette: a parancsnokok következetesen érvényesítették a nulla tolerancia elvét, elsősorban a korrupciós jellegű és a kiemelkedően durva jogsértések esetén.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Az oltásellenesség hazai helyzetéről készül felmérés a gyermek háziorvosi praxisokban, miután egyre több gyermekorvost jelentenek fel szülők amiatt, mert nem adnak mentesítést a kötelező védőoltások alól. Erről Kántor Irén, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) új elnöke beszélt a Portfólio-nak egy háttérbeszélgetés után, amelyen többek között kiderült, hogy folyamatosan nő az országban a betöltetlen gyermek háziorvosi praxisok száma, ami jelenleg 150, valamint, hogy továbbra is magas, 62 év a szakmában dolgozó doktorok átlagéletkora. Szó volt az iskolai igazolásokról, az új ügyeleti rendszerről, valamint arról is, hogy a gyermek háziorvosok miként próbálnak meg harcolni az egyre nagyobb mértékű gyermekkori elhízással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×