eur:
385.88
usd:
355.28
bux:
68423.89
2024. május 21. kedd Konstantin

Partival várják a felvételizőket

A kabinet munkáját nem befolyásolja, hogy Kóka János az év végén távozik a gazdasági tárca éléről - mondta a kormányszóvivő a kabinet mai ülése után. A Millenárison partit rendeznek a felvételi ponthatárok meghatározása alkalmából.

Daróczi Dávid kormányszóvivő szerint nem lassítja a reformokat Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter bejelentése, miszerint december 31-ével elhagyja a kormányt, és az SZDSZ elnökeként csak a liberális pártra koncentrál.

"A kormány munkáját az a bejelentés, amiről Kóka miniszter úr tájékoztatta telefonon a kormányfőt, semmilyen formában nem érinti. Tehát a munka pont ugyanúgy megy tovább az év végéig, mint ahogy eddig" - fogalmazott a kormányszóvivő.

Kóka János lehetséges utódjáról Daróczi Dávid azt mondta: megfelelő időben megszületik erről is a várhatóan gyors döntés.

Szerdán megtudják

A kormányszóvivői tájékoztatón az oktatási és kulturális miniszter elmondta: csütörtökön megtudták a felsőoktatási intézmények, hogy hány államilag támogatott hallgatót vehetnek fel.

Hiller István hozzátette: a mintegy 100 ezer felvételiző jövő szerdán tudhatja meg, hogy felvették-e.

"Július 25-e, a jövő hét szerda döntés napja. 12 óráig megtörténik az egyes intézményekből a döntések elektronikus jóváhagyása, majd 3 órától a Millenárison megkezdődik a Pont Ott Parti. Arra gondoltunk, hogy a felvételi döntés napja egy valódi izgalom, de ünnep is"

Daróczi Dávid kormányszóvivő a kabinetülés utáni tájékoztatón közölte azt is: több mint 10 év után először tartható lesz idén a gyógyszerkassza, mintegy 30 milliárd forintos többlet keletkezhet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 21. 10:43
×
×
×
×