eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Mától érvényes a legmagasabb fokú hőségriadó

Hétfőtől csütörtökig hármas fokozatú hőségriadót rendelt el az országos tiszti főorvos, mert az előrejelzés szerint a hét folyamán a nappali felmelegedés elérheti a 37-38 fokot.

Falus Ferenc tisztifőorvos felhívta a figyelmet, hogy a tartósan magas hőmérséklet károsan befolyásolja az egészségi állapotot: elsősorban az idősekre, a gyermekekre, valamint a fizikai munkát végzők szervezetére hat kedvezőtlenül. (További részletek itt.)

A főpolgármester mára összehívta a védelmi bizottság ülését - közölte a hivatal sajtóirodája. A Fővárosi Polgári Védelem munkatársai Budapest legforgalmasabb 12 csomópontján palackozott és zacskós vizet osztanak az autósoknak és a gyalogosoknak.

A Fővárosi Vízművek Zrt. ismét üzemelteti mobil vízcsomagoló egységét a Deák téren, így a járókelők ott is hűtött, csomagolt vízhez juthatnak.

A Fővárosi Önkormányzat tulajdonában levő kórházak és egészségügyi intézmények munkatársai a következő időszakban megkülönböztetett figyelmet fordítanak fiatal és idős betegeikre.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. éjjel-nappal, összesen 20 locsoló autóval hűti a villamossíneket és Budapest utcáit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 15. 05:30
×
×
×
×