eur:
389.05
usd:
362.23
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály

Amit a móri gyilkosság gyanúsítottjának haláláról tudni lehet - képekkel

Felakasztotta magát cellájában N. László, a móri mészárlás egyik, és a veszprémi postásgyilkosság egyetlen gyanúsítottja. A rendőrség mindkét ügyben megszüntette a nyomozást ellene. N. László védője szerint semmi nem utalt arra, hogy védence végezni akar magával.

Egy partvisnyél és a lepedője segítségével akasztotta fel magát szombat este magánzárkájában N. László, akit azzal gyanúsítottak, hogy részt vett 2002-ben a móri bankrablásban, és hogy egy évvel később megölt Veszprémben egy postást - mondta el az InfoRádiónak Kovács Krisztina, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője.

Az eset észlelését követően az objektum egészségügyi szakápolója a helyszínen megkezdte az újraélesztést. Ez eredménytelen maradt, a kiérkező mentőorvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani - közölte. Kovács Krisztina hozzátette, kizárható az idegenkezűség.

A rendőrség a szakértői vélemények beérkezése után megszünteti a nyomozást N. László ellen mindkét esetben - mondta el az InfoRádió kérdésére a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője. Horváczy Emese szerint a veszprémi postásgyilkosság ügyében a férfi volt az egyetlen gyanúsított.

A móri ügyben annyiban más a helyzet, hogy van más gyanúsított is, ezért csak N. Lászlóval szemben szüntetjük meg az eljárást, egyébként a nyomozás W. Róberttel szemben tovább folytatódik- közölte Horváczy Emese.

N. László védőjét meglepte védence öngyilkossága. Jano Christopher az InfoRádiónak azt mondta, N. László viselkedése nem utalt arra, hogy öngyilkosságra készül.

Annyiban megdöbbentett, hogy mindvégig fenntartotta a vallomását, valamint nagyon várta a nyomozás befejező momentumát, ami a szembesítés lett volna W. Róberttel. Búcsúlevélről nem tudok még, lehetséges, hogy volt, de arról még nem tudok - mondta Jano Christopher.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy hibáztak-e az őrök. Az igazságügyi és rendészeti miniszter még nem döntött, indít-e külön vizsgálatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×