eur:
388.49
usd:
360.86
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Nagy bajban az esztergomi kórház

Több mint 620 millió forint adóssága van az esztergomi Vaszary Kolos Kórháznak.

A 60 napon túli tartozások összege meghaladja a 336 millió forintot; az önkormányzat jogi lépéseket helyezett kilátásba, hogy hozzájuthasson a teljesítménykvóta alapján megillető biztosítási pénzhez.

A város sajtóreferense elmondta: a 3,2 milliárd forintos költségvetésű kórház április óta havonta 50 milliós hiánnyal zár, mert az intézményben az egészségügyi reform nyomán 40 ágyat építettek le, 41 nővért küldtek el és 18 orvostól kellett megválniuk.

Takács István hozzátette: az önkormányzat évente 200 millió forinttal támogatja a kórházat, amely Komárom-Esztergom megye keleti részét látja el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×