eur:
388.49
usd:
360.55
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Demszky: "Ha a papa sokat keres, ilyet veszünk" - képekkel

Dupla csuklós buszt tesztel egy hónapig a BKV négy budapesti útvonalon. A járműveket a sajtónak is bemutatták, ám idén biztos nem lesz pénz új buszok vásárlására.

Egy hónapig egy dupla csuklós, alacsony padlós Volvót tesztel a BKV a 7-es, a 161-es, a metrópótló és a reptér-busz útvonalán. A 24 méteres buszra négy ajtón lehet felszállni, befogadóképessége 117 fő, 55 ülőhellyel.

A dupla csukló ellenére a jármű a legnehezebb, hegyvidéki útvonalakon is képes közlekedni, így akár a 22-es vonalon is járhatna. Motorja a csuklók mögött helyezkedik el.

Bár a jármű bemutatásán Demszky Gábor is részt vett, a főpolgármester hangsúlyozta, hogy a főváros még nem kötelezte el magát a típus mellett.

"Kicsit olyan ez a helyzet, mint amikor egy gyermeknek bemutatják a legújabb villanyvasutat, és azt mondják, hogy ha a papa sokat fog keresni, akkor majd hasonlót fogunk vásárolni. Tehát egyelőre arról nincs szó, sajnos, hogy a főváros elkötelezte volna magát x számú autóbusz beszerzése mellett, mert ennek a forrásai még nem biztosítottak" - fogalmazott a városvezető.

Leghamarabb jövőre

Somodi László, a BKV Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta: leghamarabb jövőre vásárolhat a közlekedési társaság hasonló buszokat.


Forgalomban (képgaléria)

Somodi László hozzátette: augusztus-szeptemberben egy alvállalkozón keresztül 35 autóbuszt cserélnek le; szeptemberben pedig 10 használt, de a jelenleginél újabb csuklós busz áll forgalomba.

"Azt tudom mondani, hogy az idei évi beruházási tervünkben külön forrás autóbusz beszerzésére nincsen. Hogy jövőre lesz-e, ezt meg fogjuk látni, de jelenleg még a pénz nincs meg rá - jelentette ki a vezérigazgató-helyettes.

Somodi László nem tudta megmondani, hogy pontosan mennyibe kerül egy duplacsuklós busz. Két éve a 18 méteres Volvo buszok darabját 65 millió forintért vásárolta a társaság.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×