eur:
385.37
usd:
355.07
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Rendőrség: már nincs válság, még nincs bizalom

Már nincs válságban a rendőrség, de a testület iránti bizalom még nem nőtt az emberekben, szervezet pedig nem újult meg - mondta Finszter Géza kriminológus az InfoRádióban. A szakember szerint fontos, hogy a sajtó nagyobb ügyekről részletesen beszámoljon, ez kontroll a nyomozások felett.

Május közepén válságosnak láthatták a rendőrség helyzetét az emberek, és még nem telt el elég idő ahhoz, hogy az egyes tagok vagy az egész szervezet képes legyen megújulni - mondta az InfoRádiónak Finszter Géza.

Az, hogy az emberek megbíznak-e majd a rendőrségben és az igazságszolgáltatásban attól is függ, hogy a szervezetek milyen komolysággal és eredménnyel folytatják eljárásaikat - például E. Zsanett állítólagos megerőszakolása ügyében -, valamint, hogy mennyire biztosítják ezek nyilvánosságát - véli a kriminológus.

Ha az emberek azt látják, hogy hozzáértő, szakszerű, jogkövető igazságszolgáltatás működik, mernek majd jogsegélyért fordulni ezekhez a szervezetekhez - közölte Finszter Géza.

A kriminológus szerint jó, ha a sajtó törekszik arra, hogy egy-egy büntetőeljárás minden részletéről beszámoljon, de nem tudja teljesíteni, mivel kontrollszerepe van. Ugyanakkor nyomozási érdek fűződik ahhoz, hogy ne kerüljenek nyilvánosságra a teljesen még fel nem derített ügy elemei - mondta a kriminológus.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×