eur:
385.42
usd:
355.1
bux:
67938.94
2024. május 21. kedd Konstantin

Farnesina-keresztmetszet a Szépművészeti Múzeumban

1950 és 1980 között készített olasz képzőművészeti alkotásokból, az olasz külügyminisztérium Farnesina-gyűjteményéből nyílik kiállítás csütörtökön a Szépművészeti Múzeumban.

A kétszáz darabból álló Farnesina-gyűjteményt 2001-ben hozta létre az olasz külügyminisztérium - mondta az InfoRádiónak az Utazás az olasz művészetben című kiállítás szervezője.

Bába Veronika hozzátette: a gyűjteményben helyet kapott alkotásokon keresztül a II. világháború utáni olasz művészetet - a magyar közönség számára kevésbé ismert korszakot - ismerhetik meg az érdeklődik.

A kiállítás olasz kurátora a tárlatra száz alkotó - többek között Fontana, Marzoni vagy Cassellani - száz műtárgyát - festményeket, szobrokat, fotókat, kollázsokat - választotta ki a gyűjtemény darabjaiból - közölte a szervező.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×