eur:
387.79
usd:
357.61
bux:
68144.08
2024. május 17. péntek Paszkál

Szerda után már csak a ponthúzás van hátra

Szerda éjfélig lehet postára adni azokat a felvételihez szükséges dokumentumokat, amelyeket a felvételiző a jelentkezésnél elfelejtett csatolni a jelentkezési laphoz, vagy amelyet a jelentkezési lap beadása után szerzett meg. Szerdán még utoljára módosítani is lehet a felvételi sorrenden.

Szerdán éjfélkor lezárul az idei felsőoktatási felvételi időszaknak az a szakasza, amikor a felvételiző még változtathat, illetve pótolhatja a hiányzó dokumentumokat - mondta az InfoRádiónak az Országos Felsőoktatási Információs Központ igazgatója.

A többi mellett a jelentkezési lap beadása után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat, valamint a 12. évfolyamosok év végi bizonyítványát várják a központban.

Szerdától dolgozzák fel az adatokat

Kerekes Gábor hozzátette: július 11-e után már rajtuk a sor és kezdődik az adatlapok feldolgozása, a pontok kiszámítása és a pontos keretszámok meghatározása.

A 2005. után magyarországi középiskolában végzetteknek nem kell beküldeniük az érettségi bizonyítványuk másolatát, mert azt az OFIK automatikusan megkapja a központi adatbázisból.

Az igazgató elmondta: szerda éjfélig még lehet módosítani a jelentkezési sorrenden is. Ez azért fontos, mert a felvételiző a sorrendben csak a legelső olyan intézménybe iratkozhat be, amelynél elérte a szükséges pontszámot.

Ponthúzás július 25-én

Az igazgató felhívta a figyelmet arra, hogy a www.felvi.hu oldalon a felvételizők folyamatosan nyomon követhetik, hogy a központ megkapta-e az összes elküldött dokumentumot, és hogy hány pontjuk van az egyes szakokra.

Ugyanezen az oldalon elektronikus formában is el lehet juttatni a hiányzó dokumentumokat a központhoz.

Szerda után már csak egy dolguk van a felvételizőknek: várni a július 25-ét, amikor is nyilvánosságra hozzák a ponthatárokat, és kiderül, hogy kit hová vettek fel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×