eur:
387.74
usd:
357.54
bux:
68371.99
2024. május 17. péntek Paszkál

Már nem dolgozik az APEH-nál az a volt rendőr, aki ellen eljárás folyik

Már nem dolgozik az adóhivatalnál az a volt rendőrtiszt, aki ellen hivatali befolyással való üzérkedés miatt vádat emelt a rendőrség. Miután az egyik bulvárlapban napiválgra került tette, távozott a hivataltól.

Január óta dolgozott az APEH Közép-Magyarországi Regionális Igazgatóságán osztályvezetőként az a volt rendőrtiszt, akiről most derült ki, hogy hivatali befolyással való üzérkedés miatt vádat emelt ellene az ügyészség - közölte az adóhivatal szóvivője.

Bakonyi Ágnes elmondta, hogy Dobozi Zsigmond előéletéről nem volt tudomása a munkáltatónak.

A szóvivő hozzátette: a férfi jelentkezett a meghirdetett álláshelyre, önéletrajzot és erkölcsi bizonyítványt kértek tőle. Nemzetbiztonsági vizsgálaton nem esett át, mert ez az ő munkaköréhez nem volt kötelező.

Az erkölcsi bizonyítvány szerint papírjai rendben voltak, a felvételi beszélgetésen szimpatikusnak mutatkozott, tehát semmi jel nem mutatott arra, hogy az adóhatóságnak esetleg nem kellene őt alkalmaznia - mondta el az adóhivatal szóvivője.

Bakonyi Ágnes hozzátette: miután a Blikkből kiderült, hogy nem fedhetetlen, az osztályvezetőt szembesítették a vádakkal, a volt rendőrtiszt bevallotta tettét és közös megegyezéssel távozott a hivataltól.

Az adóhivatal szóvivője közölte: nem fognak külön vizsgálatot indítani, ugyanis semmilyen információ nem jutott a birtokukban, hogy bármit elkövetett volna. Kiemelte: nem fognak egyenként mindenkit megkérdezni, hogy folyik-e büntetőeljárás ellene.

Információk szerint a férfi a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományába tartozott. A volt rendőrt két éve érték tetten a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal munkatársai, miközben félmillió forintot vett át egy férfitól egy pesterzsébeti benzinkútnál. Jelenleg a katonai bíróság tárgyalja az ügyét.

A Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal adatai szerint a főhadnagy, közbenjárását és segítségét felajánlva, pénzt kért egy körözés alatt álló ember élettársától. A tiszt azt állította az élettársnak, elintézi, hogy a körözöttet ne fogják el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×