eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Kovácsy: Hatékony ellátáshoz több biztosító kell

A versengő biztosítók ellenőrizni tudják, hogy valóban hatékony-e az egészségügyi ellátás, ehhez az egybiztosítós rendszerben nem adottak a feltételek - mondta az InfoRádióban az Egészségbiztosítási Felügyelet elnöke.

Kovácsy Zsombor közölte: a rendszer fontos része, hogy mindenki a megfelelő helyen kapja meg az ellátást. Akit például meg tud gyógyítani a háziorvosa, azt gyógyítsa meg, akit járóbeteg szakellátás keretében kell kezelni, azt küldjék oda, és csak azt utalják be kórházba, akinek valóban szüksége van erre.

A felügyelet vezetője elmondta azt is, hogy a biztosítók nem lesznek érdekeltek abban, hogy különbséget tegyenek a betegek között, mert egy betegesebb, idős ember után több pénzt kapnak majd, mint egy egészséges fiatal után.

Mikor fordulhatunk a felügyelethez?

Az Egészségbiztosítási Felügyelet számos kérdést kap az emberektől, de az orvosoktól is - mondta Kovácsy Zsombor.

A legtöbb embernek a vizitdíj-fizetéssel kapcsolatban vannak kérdései, de gyakori panasz az is, hogy az emberek nem kapják meg a megfelelő ellátást, valamint az is, hogy sokat kell várniuk az ellátásra.

Szélsőséges esetek is előfordulnak, például amikor az orvos üvöltözni kezd a problémás beteggel.

De, mint mondta, az orvosoknak is sokszor van kérdésük, például a vizitdíjjal kapcsolatban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×