eur:
387.69
usd:
357.55
bux:
68172.79
2024. május 17. péntek Paszkál

Ki a hunyó a fideszes képviselő ügyében?

Hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt nyomozást rendelt el az ügyészség azt követően, hogy az I. kerületi rendőrök feljelentést tettek egy országgyűlési képviselővel szemben. Lengyel Zoltán fideszes képviselő azt állítja, hogy bántalmazták a rendőrök egy közúti ellenőrzés során, a rendőrök viszont azt mondják: a politikus támadt rájuk.

A Központi Nyomozó Főügyészség vezetője az InfoRádiónak elmondta: az I. kerületi rendőrkapitányság vezetője már elküldte a rendőrök jelentését, amelyben olyan adatok szerepelnek, amelyek hivatalos személy elleni erőszak bűntettére utalnak, ezért nyomozást indítottak az ügyben.

Keresztes Imre hozzátette: nem tudják, hogy mi történt a rendőrök és a fideszes képviselő között, de már vizsgálódnak. Az ügyész nem árulta el, hogy mi áll a jelentésben, mert úgy vélte, az zavarná a nyomozást.

A nyomozás során vizsgálják azt is, hogy rögzítette-e térfigyelő kamera a történteket - közölte Keresztes Imre.

Hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt indítottak eljárást, de nem az országgyűlési képviselő ellen, hanem egy ügyben - hangsúlyozta a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője.

A történet civil oldala

Lengyel Zoltán parlamenti képviselő az InfoRádióban azt mondta : az Alagút utcában állították meg a rendőrök, de nem tudta magát igazolni, mert az iratait otthon felejtette.

A parlamenti képviselő hozzátette: kérte a rendőröket, hogy mutassák meg igazolványaikat, de ezt nem tették. Azt állítja, hogy a rendőrök kirángatták a kocsijából, és bántalmazták, több zúzódásos sérülés is van a testén. Lengyel Zoltán kiemelte: a rendőrök fogdába zárták és később kórházba szállították.

"Letépték a karomról a fémszíjas karórámat, megbilincseltek, be akartak tuszkolni egy Skodába, lenyomtak a földre, fojtogattak, és az Alagúttól az I. kerületi rendőrkapitányságig végig vonszoltak, többször bántalmaztak" - közölte a fideszes politikus.

A képviselő feljelentést tett az Országos Rendőr-főkapitányságon.

A Népszabadság keddi számában azt írta: az eset helyszínén nem működik egyetlen térfigyelő kamera sem, a közeljövőben telepítenek néhányat.

A Népszava ugyancsak keddi számában azt közölte: a honatyát némi dulakodás után bekísérték a helyi kapitányságra, ahol megpróbált "saját magában kárt tenni", utóbbit a lap információi szerint egy rendőrségi videofelvétel is bizonyítja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×