eur:
387.31
usd:
357.02
bux:
68093.85
2024. május 17. péntek Paszkál

Eltűnhetnek az egyforintos repülőjegyek

Kessen szavaz az Európai Parlament arról a brüsszeli javaslatról, amely a légi közlekedésről szóló jogszabályok korszerűsítését, a fogyasztóvédelem további erősítését célozza. A rendelettervezet egyik legfontosabb eleme a repülőjegyárak átláthatóságára vonatkozik. Lapszemle.

Az orvosok új etikai kódexe a "sorok között" rendelkezik a hálapénzről, az új előírások ugyanakkor még azt is kérdésessé teszik, magánorvosi praxist űzhet-e, illetve vizitdíjat szedhet-e az orvos. Simon Tamás, orvosszakmai perekkel foglalkozó ügyvéd a Népszabadságnak nyilatkozva érdekes kérdésnek tartotta azt is: ha a rendtartás megtiltja az orvosnak, hogy a beteggel személyes vagy üzleti kapcsolatot létesítsen, beleértendő-e ebbe a magánorvosi ellátás, illetve a vizitdíj - mert ha igen, akkor mindkettőt tiltja a kódex.

Hat igazgatóság és egy iroda kezdi meg működését a Fideszben közvetlenül Orbán Viktor pártelnök és Deutsch-Für Tamás kabinetfőnök irányítása alatt - értesült a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a szeptember 1-jén létrejövő testületek a legnagyobb ellenzéki párt felső vezetési struktúrájához illeszkednek, munkájuk független lesz a frakciótól, valamint a párt kabinetjeitől és tagozataitól.

Az lndex arról tudósít, hogy a World Soccer labdarúgó-magazin szavazása alapján az 1953-as magyar válogatott lett minden idők második legjobb csapata az 1970-ben világbajnok brazil gárda mögött. A legszebb gólnak járó elismerést Diego Maradona találata kapta meg, amelyet az 1986-os mexikói világbajnokságon a saját térfeléről megindulva - hat embert kicselezve - az angolok elleni negyeddöntőben lőtt.

A Világgazdaság arról számol be, hogy kedden szavaz az Európai Parlament plénuma arról a tavaly nyáron közzétett brüsszeli javaslatról, amely a légi közlekedésről szóló jogszabályok korszerűsítését, a fogyasztóvédelem további erősítését célozza. Az EP közlekedési bizottságának támogatása alapján valószínűsíteni lehet, hogy a plenáris ülés is áldását adja a tervezetre, amely hamarosan a szakminiszterek tanácsa elé kerülhet. A rendelettervezet egyik legfontosabb eleme a repülőjegyárak átláthatóságára vonatkozik. Brüsszel az utasok félrevezetésének megelőzésére előírná, hogy a meghirdetett árakba az összes illetéket, pótlékot számítsák be a légitársaságok.

Nem kizárt, hogy júniusban megtorpant az infláció áprilisban elkezdődött mérsékelt ütemű csökkenése. A Napi Gazdaság elemzői konszenzusa 8,5 százalék lett, ez megegyezik a májusi drágulás mértékével - ráadásul többen 8,6 százalékot is elképzelhetőnek tartanak. Az év második felében további inflációs kockázatokra lehet számítani, elsősorban az élelmiszerárak miatt: emelkedhet a kenyér, a péksütemények, a tej és a hús ára. Kockázatot jelent az olajár további növekedése is.

Egyre népszerűbb az ingatlanlízing; sokan már felismerték az új és kecsegtető lehetőséget, hiszen a Magyar Lízingszövetség adatai szerint a tavaly 70 százalékkal emelkedett a finanszírozás összege - olvasható a penzcentrum.hu internetes oldalon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×