eur:
387.81
usd:
357.7
bux:
68089.84
2024. május 17. péntek Paszkál

BKV-politika: mézesmadzag és furkósbot

Tudni akarja, hogy mennyi időt venne igénybe, ha autó helyett busszal vagy metróval tenné meg szokásos napi útját? Hamarosan megtudhatja a BKV munkatársaitól, akik személyre szabott tanácsadással próbálják rábírni az embereket a tömegközlekedésre.

Egy autós arányaiban ötször annyi teret foglal el az utakon, mint egy buszozó, és közlekedése ötször annyi üzemanyagot is igényel. Azaz sokkal inkább hozzájárul a dugókhoz és a rossz levegőhöz - mondta az InfoRádióban a közlekedési vállalat szóvivője.

A BKV ezért mindenkinek tömegközlekedési tanácsadást kínál, hogy így próbáljon alternatívát nyújtani. Sőt, tervezett kampányukban, amelyben először a külső kerületekben élőket céloznák meg, egy szabadjegyet is adnak az érdeklődőknek - közölte Kiricsi Karola.

Közben szeretnék elérni az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnál, hogy nagyobb jogkörrel rendelkezhessenek az ellenőrök a bliccelők igazoltatásakor. Ha ez nem sikerül, akkor a szabadnapos rendőrök segítségét kérik a jegy nélkül utazók igazoltatásához.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×