eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Újabb vizsgálat a Széna téri túszejtés ügyében

Újra vizsgálatot indított az országos rendőrfőkapitány annak kiderítésére, hogy a szabályoknak megfelelően fegyverezték-e le a rendőrök azt a rablót, aki a Széni téri bankfiókban túszokat ejtett még május elején - mondta Magyar György ügyvéd. A túszejtőt a rendőrök lelőtték, de közben két ügyfél is megsérült. Ha kiderül, hogy hibáztak a rendrök akkor a sérülteknek kártérítést kell fizetni.

A hivatalos vizsgálat jogszerűnek tartotta, ahogy a rendőrök lefegyverezték a Széna téri túszejtőt, ám ez ellen fellebbezett a lövöldözésben megsérült két ügyfél jogi képviselője - mondta Magyar György. Az ügyvéd kiemelte: az országos rendőrfőkapitány helyt adott a fellebbezésnek, és elrendelte a történtek újra kivizsgálását.

Azt feltételezik, hogy a rendőrök nem a szabályoknak megfelelően fegyverezték le a túszejtőt a bankfiókban, és ennek szakértői alapon történő kivizsgálását tartanák szükségesnek - hangsúlyozta. Magyar György közölte: azt kifogásolták, hogy a bizonyítékok nem lettek körültekintően kivizsgálva.

Az országos rendőrfőkapitány elrendelte, hogy meg kell állapítani az előzetes intézkedések, törvényességét és indokoltságát, valamint meg kell vizsgálni, hogy a túszok testi épségét hogyan lehetett volna megmenteni - mondta el az ügyvéd. Hozzátette: az első fokon eljáró hatóságnak azt is meg kell vizsgálnia, hogy mi tette indokolttá a lőfegyver használatát a túszejtő lefegyverzésekor.

Magyar György kifejtette: a szakértői vélemények és az új határozat alapján döntenek arról, hogy nyújtanak-e be kártérítést.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×