eur:
389.78
usd:
365.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Pénzbüntetést kapott a sátoraljaújhelyi kórház egy elhalasztott műtét miatt

Pénzbüntetésre ítélte a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházat az Egészségbiztosítási Felügyelet egy előre egyeztetett, majd belső utasításra hivatkozva elhalasztott szemműtét miatt.

Háromszázezer forintot kell befizetnie egy egyelőre nem jogerős határozat alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei egészségügyi intézetnek azért, mert néhány héttel ezelőtt egy előre egyeztetett szemműtétre elmaradt, a Bodroghalomról beutazott beteggel közölték: egy belső utasítás miatt nem áll módjukban elvégezni a műtétet.

Az ok az volt, hogy a kórháznak kimerült az arra a hónapra járó kerete, így az igazgató-főorvos utasította az orvosokat, csak a sürgős műtéteket lehet elvégezni. Erről elfelejtették tájékoztatni a beteget, és mint utólag kiderült, az igazgató-főorvos engedélyezte volna a műtétet, ha az orvos egyeztet vele.

Az MTI információi szerint a kórház az ítéletet vélhetően tudomásul veszi, a büntetést az intézmény költségvetéséből kifizetik. A beteg szemén egy budapesti kórházban egyébként időközben elvégezték a műtétet.

Az előzményekhez tartozik: már betegként feküdt a sátoraljaújhelyi kórház egyik osztályán egy idős nő, akit többórás várakozás után értesítettek arról, hogy a szemműtétjére nem kerül sor; indokként pedig - elmondása szerint - elsősorban politikai okokat sorolt a kezelőorvos.

A beteg arról is beszámolt, hogy a főorvos mondandójának közlése után annak a véleményének adott hangot, hogy "Gyurcsány Ferenc és kormánya tönkretette az egészségügyet"; s utalt arra is, hogy azért nem kerülhet sor a beavatkozásra, mert a havi keret túllépése miatt már csak pár műtétet végezhet el, s az is lehet, hogy azokkal a műtétekkel egy fiatalabb ember látását kell megmentenie, nem pedig egy idős emberét.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×