eur:
390.49
usd:
364.17
bux:
68279.06
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Ellenállásra készül a szocialista képviselő

A Népszabadság azt írja, hogy Schwartz Béla, Ajka szocialista polgármestere csak akkor szavazza meg a parlamentben az ingatlanadó bevezetését, ha egyúttal nem teszik kötelezővé a jelenlegi helyi adók megszüntetését.

Ajkán most az ingatlantulajdonosok évente négyzetméterenként 220 forint telekadót fizetnek, építményadót azonban csak jogi személyektől szednek: évente négyzetméterenként 900 forintot.

Schwartz Béla csak a kommunális adó átalakításával tudja elképzelni az ingatlanadó helyi bevezetését. Jelenleg minden ajkai ingatlantulajdonos - az épület méretétől függetlenül - évi hatezer forint kommunális adót fizet.

A polgármester szerint az 50 millió forintnál kisebb értékű ingatlanok tulajdonosai számára megmaradna ez az adó, míg az efölötti értékű lakóingatlanok esetében megszűnne, helyette viszont a kommunális adónál nagyobb ingatlanadót vetnének ki.

A Magyar Nemzetben az áll, hogy kiszivárgott információk szerint az Európai Bizottság a tavalyihoz meglehetősen hasonló borreformról szóló jogszabálytervezettel rukkol ma elő.

A tervezet lényegében csak két ponton változott: egyrészt a kivágandó szőlőterületet 400 ezer hektárról 200 ezerre csökkentették, másrészt pedig bekerült egy marketingtámogatási lehetőség, amely viszont csak az unión kívüli országokban használható fel.

Az Index.hu-n olvasható, hogy q kormányfői stáb kommunikációs főigazgatója állítólag durván beszólt az MSZP elnökhelyettesének, Juhász Ferenc pedig - ez tény - a környékére sem ment az SZDSZ-szel folytatott koalíciós egyezkedésnek.

Az MSZP-sek által gyanított nézeteltérésekről szóló pletykák mellett hamar elterjedt, hogy Juhász szembetűnő távolmaradása annak is köszönhető, hogy egy nemrég lezajlott feladat-kijelölő értekezleten - miután szóba került az elnökhelyettes - Baráth Péter, kormányzati kommunikációs főigazgató illetlen kifejezéssel kérdezte meg, hogy "ki az a Juhász Ferenc?"

Úgy tudni, hogy az ügy miatt Baráth Péter kénytelen volt találkozót kezdeményezni Juhász Ferencnél.

A Világgazdaság számol be arról, hogy közel 26 milliárd forinttal kevesebbet költött június 30-ig a gyógyszerek támogatására a tb, mint az elmúlt év első felében. Ötödével csökkent a dobozforgalom, 15 százalékkal a receptek, a betegek és a táppénzes napok száma.

A biztosító idei gyógyszerkiadásait 320 milliárd körüli értékre prognosztizálják, a gyártók gyógyszeradója 30-35 milliárd lehet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×