eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Ismét változott a távfűtés ára Tatán

A korábbi 25 százalékos ármérséklés helyett csak 17 százalékkal csökken januárig visszamenőleg a távfűtés ára Tatán. A különbözetet - összesen mintegy 15 millió forintot - az érintett csaknem 1900 fogyasztónak a nyári hónapokban kell törlesztenie.

A Komárom-Esztergom megyei város polgármestere elmondta: tavaly decemberben 60 százalékkal emelték a díjat, amit februárban - miután kiderült, hogy a szolgáltató korábban hibás számításokkal állapította meg árait - visszamenőleg 25 százalékkal csökkentettek.

Michl József hozzátette: ezután felmentették a távfűtő vállalat igazgatóját, és azt ígérték, hogy nyárra felülvizsgálják költségeket.

A Tatai Távhő Kft. éves forgalma 400 millió forint, a be nem fizetett fűtésszámlák összege eléri a 36 millió forintot.

A testület döntött arról is, hogy megkezdi egy pályázati kiírás előkészítését a tatai távfűtés problémáinak hosszú távú megoldására.

Az elképzelések között új üzemeltető bevonása, a szolgáltató eladása, a távfűtőrendszer kisebb egységekre bontása és a gázra való teljes átállás is szerepel.

Tatán a hőt jelenleg faapríték és gáz elégetésével nyerik. A városban a nyersanyagok emelkedő ára és a kis lakásszám miatt korábban is drágább volt a távfűtés, mint a környező településeken.

Címlapról ajánljuk
A Toyota és a BMW után Amerikában is a hidrogénhajtással kísérleteznek

A Toyota és a BMW után Amerikában is a hidrogénhajtással kísérleteznek

Az Astron Aerospace által kifejlesztett motornak nincs szüksége kenőanyagra, hanem hidrogént fecskendeznek a belsejébe, így pedig nem termel semmilyen káros anyagot – mondta az InfoRádióban a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség kommunikációs és vállalati kapcsolatok vezetője. Lakatos Róbert szerint ugyanakkor a tömeggyártása jelenleg még igen költséges, mert nagyon sokba kerülnek az előállításához szükséges fémek.

Hóviharok szeptemberben: itt vannak a legvadabb videók

Boris meglehetősen télies havazást dobott az Alpok keleti területein már pénteken, ám a "móka" folytatódik majd a hétvégén is. A megosztókra feltöltött videók drámai képet mutatnak arról, milyen is az, amikor a nyárból egyik napról a másikra bezuhanunk a télbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×