eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Festéket szállítanak a főváros vadonatúj terepjárójával

Két új Nissan terepjáró jelent meg a főpolgármesteri hivatal udvarán, amelyet a két éve kiszervezett Gazdasági Ellátó Szolgálat vásárolt. Ellenzéki képviselők kifogásolják, hogy a fővárosi önkormányzat ügyes-bajos dolgait intéző szolgálat beszerzéseiről a kiszervezés óta nem lehet tudni semmit.

Megdöbbenéssel tapasztalták, hogy két vadonatúj terepjáró tűnt fel a Városháza udvarán, méghozzá úgy, hogy az illetékes fővárosi bizottságok nem is tudtak a beszerzésükről - mondta az InfoRádiónak a fővárosi KDNP-frakció egyik képviselője.

Rétvári Bence közölte: a gazdasági szolgálatot két éve szervezte ki a főpolgármesteri hivatal, annak reményében, hogy megtakarítást hoz.

A képviselő szerint azonban a szolgáltatásban nem történt minőségi áttörés, az átszervezés viszont átláthatatlan és ellenőrizhetetlen viszonyokat eredményezett.

A politikus azt sem érti, hogy miért kell Budapesten belüli munkák elvégzéséhez két méregdrága terepjárót vásárolni.

Festéket szállítanak vele

A főpolgármesteri hivatal sajtóosztályán az InfoRádió kérdésére elmondták, hogy a két teherautóként levizsgáztatott terepjárót, úgynevezett pick-upot valóban a napokban vásárolta a szolgálat, darabonként áfa nélkül 6 millió forintért, közbeszerzési pályázat útján.

Az egyik a szolgálat öreg Skoda kisteherautóját váltja, a másik pedig a Fővárosi Közterület-felügyeleté lesz.

A sajtóosztályon elmondták, hogy a fővárosnál maradó jármű például árvíz esetén tesz jó szolgálatot, de a rakterében szállítják például a hivatalba a karbantartáshoz szükséges festéket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×