eur:
389.75
usd:
365.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Magas vízállással kezdődik a főszezon a Balatonnál

Magas vízállása, jó vízminősége és megtisztított strandjai révén kellőképpen felkészült a Balaton a turisták fogadására - közölte Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter.

A politikus az InfoRádiónak adott interjújában elmondta, hogy a 107 centiméteres vízszint nagyon jónak tekinthető. Emlékeztetett arra: másfél hónappal ezelőtti kinevezése óta hangsúlyozta kollégáinak, hogy magasan kell tartani a vízszintet, mert az elmúlt években gyakran volt hosszú, forró, aszályos a nyár.

Fodor Gábor szerint a jelenlegi szint biztosítékot jelent arra, hogy a szezon végére se csökkenhessen a kritikus állás alá a Balaton vízszintje.

A környezetvédelmi és vízügyi miniszter kiemelte, hogy a Balaton vízminősége az elmúlt években javult, most pedig már szinte mindenhol kiváló, és még Keszthelyen is a kiváló és a jó határán mozog. Felhívta a figyelmet arra, hogy az üdülési szezon elott a parti sávokból összesen 120 köbméternyi szemetet gyűjtöttek össze a vízügyi dolgozók.

A liberális politikus arról is beszélt, hogy a nemzeti parkokhoz hasonlóan a kis-balatoni övezetben is törekednek az ökoturizmus feltételeinek további bővítésére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×